Brands >

Atomixz

Everything about
Atomixz

Sieraden uit de 3D printer

Met de opkomst van 3D print services voor commercieel gebruik besloot Brian zijn kennis en ervaring te gebruiken om sculpturen en objecten te creëren die alleen te maken zijn met behulp van 3D printers. Dat resulteerde in de oprichting van Atomixz 3D geprinte sieraden in 2014 dat sieraden produceert voor het Van Gogh Museum, Teylers Museum en het Cobra Museum en voor een aantal juweliers in Nederland en België.

Brian Drescher – Dutch designer met Amerikaanse roots

Brian Drescher woont sinds 1985 in Nederland, maar is geboren in Milwaukee in de Verenigde Staten. Hij studeerde medische en wetenschappenlijk illustreren, ontwerpen en animeren aan de Universiteit van Oshkosh in Wisconsin. Na zijn afstuderen werkte hij al illustrator bij Conrad Schmidt Studios en animatie studio Animagination. Daar ontdekte hij dat de mogelijkheden van 3D computer graphics die van film ver overstijgen. Eind 1985 ontmoette Brian zijn toekomstige vrouw op reis door Europa - de aanleiding om naar Nederland te verhuizen.

3D super specialist

In Amsterdam raakte Brian betrokken bij de ontwikkeling van het eerste Nederlandse 3D computer graphics system. Daarmee maakte hij voor MTV de eerste 3D beelden die ooit getoond zijn op de Nederlandse televisie. Later ontwierp hij de eerste animatie interface voor modeling software, de template die is gebruikt voor andere 3D systemen wereldwijd. Hij initieerde 3D afdelingen bij verschillende fotostudio’s, flim lab “Four Color” en ontwerpbureau “RoVorm”.

Octa Bladez hanger

De “Octa Bladez” is één van de 5 objecten van Atomxz sieraden en is één van de meest gevraagde ontwerpen voor kettingen en hangers. Het ontwerp is 3D geprint en gemaakt van messing dat vervolgens is voorzien van een laagje goud. De Octa Bladez hanger heeft een opvallende symmetrie die het vanuit iedere hoek een bijzondere hanger maakt. Een schitterend cadeau voor zowel dames als heren.