Dutch Designers >

Jasper van der Hoeven

Everything about
Jasper van der Hoeven

Liefde voor hout en meubels

Jasper van der Hoeven had al op jonge leeftijd een voorliefde voor hout en meubels. Hij koos er dan ook voor om de opleiding hout- en meubelering te volgen. In 2012 richtte hij Studio Jasper op. Studio Jasper is een interieurontwerper en meubelmakerij in Utrecht. Om zich verder te specialiseren en een ontwerp en de uitvoering tot een daadwerkelijk geheel te maken, volgde Jasper nog een studie: Interior Design en Styling aan de Jan des Bouvrie Academie. Hier studeerde hij in 2013 af.


Natuurlijk hout als woonaccessoire

Door te kiezen voor hout als productmateriaal, vallen zijn designs gelijk op. Studio Jasper heeft al verscheidene producten op te markt gebracht, vrijwel geheel bestaande uit hout. Zo is er de houten Woodcase, waarin een laptop past en de kleinere versie voor het veilig meenemen van de Ipad. Naast deze handige koffers is er ook de Clock Time Of Nature. Een wandklok gemaakt van een boomschijf. De natuur doet zijn werk, dus geen enkele klok is hetzelfde. Het hout dat voor de klok gebruikt wordt, is afkomstig van Franse eiken. De laptopcases zijn gemaakt uit drie verschillende soorten hout: noten, whitewash, wengé en eiken.


Design, kwaliteit en vakmanschap

Voor Jasper spelen kwaliteit, vakmanschap en details een grote rol in zijn ontwerpen. Naast een klok en de laptoptassen maakt Studio Jasper ook gehele interieurs.